بهترین روش های آبیاری فلفل

فلفل یکی از صیفی جات پر مصرفی است که به صورت خام یا در انواع غذاها استفاده می شود.به همین کاشت و پرورش آن می تواند سودآوری خوبی را برای کشاورز به همراه داشته باشد. اگر شما هم علاقمند هستید در خصوص بهترین روش های آبیاری فلفل اطلاعات بیشتری کسب کنید؛ دعوت می کنیم در ادامه با طراح گستر آب آرا همراه باشید.

روش های آبیاری فلفل - طراح گستر آب آرا

آبیاری فلفل به چه صورت انجام میشود ؟

انواع فلفل سبز ، قلمی ، دلمه ای مانند همه ی سبزیجات دیگر برای رشد مناسب و باردهی خوب به آبیاری منظم و به اندازه نیاز دارد. این گیاه نسبت به آب بسیار حساس است و خاک آن دائما باید مرطوب و نه غرقابی شود. خاک مرطوب با زهکشی مناسب زمینه را برای رشد گیاه و گلدهی فراهم می کند. اما در صورتی که گیاه دچار تنش آبی شود؛ رشد آن متوقف شده و گلدهی انجام نمی شود و میزان بار کمتر می شود. در صورت طولانی شدن خشکی نیز برگ های گیاه زرد شده و می ریزید و تا جایی پیش می رود که گیاه از بین می رود. از طرفی آبیاری غرقابی نیز باعث کاهش اکسیژن موجود در خاک شده و ریشه ی گیاه را خفه می کند و ریشه می پوسد. همچنین باعث بروز بیماری های قارچی می شود.

میزان آب مورد نیاز فلفل

میزان آب مورد نیاز فلفل به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیرشرح داده می شود:

خاک

خاک هایی که از نوع شنی هستند و بافت سبکی دارند؛ آب را نمی توانند مدت زیادی در خود نگه دارند، به همین دلیل به آبیاری در فواصل کوتاه نیاز دارند.در حالی که خاک های سنگین و رسی رطوبت را مدت زیادی در خود نگه می دارند که در چنین حالتی فاصله ی آبیاری ها می تواند طولانی تر باشد.گفتنی است بهترین نوع خاک برای فلفل ترکیبی از این دو نوع خاک با زهکشی مناسب می باشد.

شرایط آب و هوایی

در مناطقی که دمای معتدلی دارند و بارندگی وجود دارد؛ می توان آبیاری کمتری انجام داد. در حالی که در مناطق گرم و خشک به دلیل تبخیر بالا؛ نیاز آبی محصول افزایش می یابد.

ادامه مطلب  آبیاری خرما به چه صورت انجام میگیرد ؟ | روش های آبیاری خرما

فصل رویش

در فصل بهار و پاییز با خنک تر شدن هوا و وجود بارش ها میزان آب مورد نیاز محصول کمتر است. اما در تابستان به دلیل گرمای هوا و تبخیر و تعرق نیاز آبی زیاد تر است.

مرحله رشد

معمولا در فصل بهار که بوته های فلفل سن کمی دارند و هنوز به باروری نرسیده اند؛ به آبیاری کمی نیاز دارند. اما در اواسط تابستان که بوته به بالاترین میزان رشد رسیده و پر از محصول است، نیاز آبی افزایش پیدا می کند.

سیستم آبیاری مدرن بارانی برای فلفل - طراح گستر آب آرا

بهترین زمان آبیاری فلفل چه زمانی است؟

بهترین زمان آبیاری فلفل صبح اول وقت یا عصر بعد از خنک شدن هوا و قبل از غروب آفتاب می باشد.توجه داشته باشید آبیاری در شب می تواند منجر به رطوبت بیش از حد و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قارچی شود.

روش های آبیاری فلفل

آبیاری فلفل و تمام صیفی جات دیگر معمولا به دو روش سنتی و مدرن انجام میشود.

روش سنتی آبیاری فلفل

این روش شامل روش های کرتی و جوی و پشته ای می باشد.

آبیاری کرتی برای فلفل - طراح گستر آب آرا

– آبیاری فلفل به روش کرتی

در این روش زمین کشاورزی را به صورت کرت های بزرگ یا کوچک درست می کنند و آب از طریق لوله یا جوی وارد کرت شده و کل کرت را در برمی گیرد و موجب سیراب شدن کلیه ی فلفل های کاشته شده می شود. در این روش به دلیل آبیاری غرقابی رطوبت مورد نیاز گیاه به طور کامل تامین می شود و میزان باردهی در سطح مطلوبی است.

اما در این روش رشد علف های هرز بسیار زیاد است و نیاز به وجین کردن وجود دارد. همچنین به دلیل خیس شدن توقه ی گیاه امکان بیماری های قارچی وجود دارد. هرچند که فلفل مقاومت بالایی در برابر آفات دارد. از طرفی میزان مصرف آب در این روش به شدت بالاست.

– آبیاری فلفل به روش جوی و پشته ای

در این روش زمین کشاورزی به صورت جوی و پشته درست می شود و آب در جوی ها جریان پیدا کرده و نشاء فلفل در پشته ها کاشته می شود و میزان مصرف آب نسبت به روش کرتی کمتر است.اما به دلیل کمبود منابع آبی و خشک و کم آب شدن چاه ها این روش نیز جوابگو نیست.

ادامه مطلب  اصول آبیاری گل آفتابگردان | نکاتی برای افزایش بهره وری در کشت گل آفتابگردان

روش های نوین آبیاری فلفل

روش های آبیاری نوین شامل آبیاری بارانی و قطره ای می باشد که بهترین نوع آن برای آبیاری فلفل، روش قطره ای است.

آبیاری قطره ای فلفل - طراح گستر آب آرا

– آبیاری قطره ای فلفل

در روش آبیاری قطره ای آب به وسیله ی نوار های لی فلت و نوار تیپ به پای گیاه می رسد و دقیقا محل ریشه را آبیاری می کند.

از مهم ترین مزایای آبیاری قطره ای فلفل می توان به مواد زیر اشاره کرد:

  • کاهش مصرف آب تا80 درصد
  • افزایش میزان محصول فلفل
  • افزایش کیفیت محصول
  • کاهش رشد علف های هرز
  • کاهش فرسایش خاک
  • کاهش مصرف انرژی
  • کاهش زمان آبیاری

آبیاری فلفل در گلدان - طراح گستر آب آرا

آبیاری فلفل در گلدان

فلفل از گیاهانی است که به راحتی می توان آن را در داخل گلدان کاشت و از محصول آن استفاده نمود. میزان آبیاری فلفل باید در حدی باشد که رطوبت دائمی خاک تامین شود. در صورتی که خاک گلدان شنی و سبک باشد و به محض آبیاری، آب از ته گلدان خارج شود؛ آبیاری باید زود به زود و در تابستان که هوا گرم تر است و محصول به بار نشته است؛ به صورت روزانه انجام شود.

اما در صورتی که خاک گلدان سنگین باشد می توان فاصله های آبیاری را زیاد تر کرد. توصیه می شود خاک گلدان ترکیبی از خاک شنی و باغچه باشد و قبل از آبیاری رطوبت خاک را چک کنید و بعد از اطمینان آن را آبیاری کنید. آبیاری گلدان می توانید به صورت سنتی با آبپاش دستی انجام دهید و یا از آبیاری قطره ای استفاده کنید که تمام تجهیزات آن را می توانید از شرکت طراح گستر آب آرا تهیه نمایید.

آبیاری فلفل در باغچه

بیشتر افراد فلفل را در حد محدود در داخل باغچه ی حیاط خود می کارند تا به صورت تازه بتوانند از محصول خود استفاده کنند. در این صورت می توان یک حوضچه ای را دور هر بوته ی فلفل ایجاد و از طریق شلنگ حوضچه را پر نمود. با بزرگ تر شدن بوته نیز حوضچه ی دور آن بزرگ تر می شود تا بتواند آب مورد نیاز گیاه را تامین کند. در باغچه نیز آبیاری بسته به نوع خاک و دمای هوا هر چند روز یکبار باید آبیاری انجام شود.

ادامه مطلب  روش های آبیاری درخت گردو

آبیاری فلفل در گلخانه

انواع فلفل در فصول مختلف در گلخانه پرورش داده می شوند و آبیاری آنها به صورت قطره ای همراه با اسپری ملایم رطوبت می باشد.آبیاری در گلخانه باید به صورتی باشد که خاک گیاه مرطوب شود اما شاخ و برگ گیاه خیس نشود. زیرا باعث بروز قارچ و آفت می شود.

نتیجه گیری

همان طور که اشاره شد، فلفل از محصولات کشاورزی است که پرورش راحتی دارد و در صورتی که رطوبت و نور مورد نیاز آن تامین شود به راحتی می توان آن را در مزرعه، باغچه ی حیاط یا حتی گلدان پرورش داد و از محصول آن استفاده کرد.این محصول نسبت به آبیاری بسیار حساس است به همین دلیل همیشه باید خاک آن مرطوب نگه داشته شود و بهترین روش آبیاری برای تامین رطوبت دایمی گیاه استفاده از روش آبیاری قطره ای می باشد.

در این مقاله از طراح گستر آب آرا سعی کردیم بهترین روش های آبیاری فلفل را همراه با توضیحات آنها معرفی نماییم. انتخاب روش مناسب باید متناسب با شرایط محل کشت شما باشد. پس از بررسی شرایط محل مورد نظر میتوانید بهترین روش متناسب با آن را انتخاب نمایید.

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید