استفاده از آبیاری قطره ای در خانه

یکی از بهترین روش های آبیاری، سیستم آبیاری قطره ای است. که به دو روش سطحی و زیر سطحی انجام می شود. آبیاری قطره ای موجب کاهش مصرف آب ، کاهش تبخیر و افزایش سطح تولید می شود. این روش آبیاری در کلیه ی مزارع در سطح وسیع گرفته تا باغات، گلخانه ها ، باغچه حیاط و حتی در داخل منزل و بر روی گلدان ها نیز قابل اجراست.

اگر علاقمند هستید در خصوص آبیاری قطره در خانه اطلاعات بیشتری کسب کنید؛ دعوت می کنیم در ادامه با طراح گستر آب آرا همراه باشید.

روش های آبیاری قطره ای در خانه

◾️آبیاری قطره ای خانگی

سیستم آبیاری قطره ای خانگی از شیلنگ ها، نازل ها، آب پاش ها و لوله هایی تشکیل شده و گیاهان را متناسب با نیازشان آبیاری می کند و مانع از افراط و تفریط در این زمینه می شود. نصب و نگهداری این سیستم بسیار آسان است و به وسیله ی تایمری که دارد گیاهان را به طور خودکار آبیاری می کند.

این روش برای زمانی که باغ حیاط یا تعداد گلدان ها زیاد است و آبیاری دستی زمان زیادی می گیرد یا در زمان هایی که قصد مسافرت دارید و نگران تشنه ماندن گیاهانتان هستید بسیار مناسب است. سیستم های آبیاری قطره ای، معمولا به صورت یک کیت همراه با تمام کانکتورهای مورد نیاز برای نصب و اتصال به شیر آب خانه قابل تهیه هستند.

◾️انواع روش های آبیاری قطره ای خانگی

آبیاری قطره ای فضای باز

برای آبیاری گل ها، گیاهان و درختان باغچه ی حیاط خود می توانید از این روش استفاده کنید. که راه اندازی و استفاده از آن بسیار آسان است و زمان زیادی نمی گیرد. در این روش، رابط های ساده ای به شیری که در فضای باز قرار دارد وصل می شوند.

سیستم آبیاری سطلی

در این روش از یک سطل ساده برای تامین آب مورد نیاز سیستم آبیاری قطره ای استفاده می شود.نیاز به هزینه ی بسیار اندکی دارد. و تنها چیزی که به آن نیاز دارید ؛ تعدادی سطل، قطره چکان های روی خط، قیچی باغبانی، انبردست، انبرک و سوزن است.

سیستم آبیاری قطره ای برای گیاهان گلدانی

ساخت سیستم آبیاری برای گیاهان گلدانی راحت تر از ساخت سیستم آبیاری برای گیاهان باغ است. تنها چیزی که به آن نیاز دارید کیت آبیاری قطره ای است که تعداد این کیت ها بستگی به تعداد گلدان هایی دارد که قصد آبیاری آن ها را دارید. در این روش گیاهان در تمام مدت شبانه روز هیدراته نگه داشته می شوند و تا چند روز نیاز به آبیاری ندارند.

ادامه مطلب  تصفیه فاضلاب چیست ؟

آبیاری قطره ای با بطری

یکی از خلاقانه ترین و کم خرج ترین روش های آبیاری قطرع ای است. که برای ساخت آن به یک بطری پلاستیکی بزرگ و تعدادی منبع آبیاری ارزان قیمت نیاز دارید. روش کار به این صورت است که تعدادی سوراخ در کف بطری پلاستیکی ایجاد و بطری تا نصفه زیر خاک دفن شده و سپس پر آب می شود.

سیستم آبیاری قطره ای با لوله های پی وی سی

در این روش به جای خرید نوار های آبیاری از لوله های پی وی سی موجود در منزل برای آبیاری استفاده می شود. که هم هزینه ی بسیار کمتری دارد و هم مقاومت و طول عمر بالایی دارد.

سیستم آبیاری قطره ای با لوله های تراوا

در این روش برای انتقال آب به پای گیاهان از لوله های تراوا استفاده می شود. نسبت به لوله های دیگر هزینه ی پایینی دارد و در کمترین زمان راه اندازی می شود.

آبیاری قطره ای برای بستر های مرتفع

بستر های مرتفع را معمولا در جعبه ها و قاب های چوبی و بالا تر از سطح خاک ایجاد می کنند و داخل آن را با خاک های مرغوب پر کرده و مبادرت به کاشت گیاهان دلخواه می کنند.

آبیاری قطره ای با آب باران

در این روش مخازنی برای جمع آوری آب باران در فصول پر بارش تعبیه می شود. و به وسیله ی لوله های قطره چکان دار این آب در تابستان مورد استفاده قرار می گیرد.

◾️انواع قطعات مورد نیاز در آبیاری قطره ای خانگی

۱_قطره چکان یا آب پاش

قطره چکان ها یکی از اجزا مهم در سیستم آبیاری قطره ای هستند که بسته نوع باغچه و گیاهان ، اندازه باغ و نوع خاک انتخاب می شوند.

در اینجا تعدادی از انواع نازل ها شرح داده می شود:

◀️قطره چکان درون خطی

یک روش آبیاری ملایم برای آبیاری باغ یا باغچه می باشد. قطر شلنگ این نوع نازل ها کمتر از قطر شلنگ اصلی و در قطرهای ۱.۴و ۱.۲ اینچ هستند و به فاصله ۲ تا ۱۲ اینچ از یکدیگر تعبیه و تنظیم می شوند. روش کار به این صورت است که آب پخش کن ها در طول لوله تعبیه می شوند که با چرخاندن شیلنگ بین گیاهان، آبیاری انجام می شود.

ادامه مطلب  بهترین روش آبیاری آلبالو چیست ؟ - معرفی و دلایل برتری روش ها

◀️آب پاش میکرو اسپری

از این آب پاش ها، معمولا برای آبیاری گیاهان بلندتر و گیاهانی که به آب بیشتری نیاز دارند استفاده می شود.

◀️ آب پاش منبع نقطه ای

آب پاش های منبع نقطه ای مناسب آبیاری گیاهان ظریف در گلدان های آویز ، سبزیجات حساس و گیاهان بوته ای مانند گوجه فرنگی و بادمجان و…است.

این نوع آبپاش ها نازل های غیرقابل تنظیمی دارند که مقدار مشخصی آب را در هر ساعت بین گیاهان منتشر می کنند.

◀️حباب سازهای حوضچه

نوعی نازل کوچک کم فشار مانند آب پاش است که به زمین محکم شده و از طریق یک لوله کوتاه به شیلنگ اصلی سیستم آبیاری قطره ای متصل می شود. و با زاویه ۳۶۰ درجه آب را به گیاهان اطراف اسپری می کند.

این روش برای آبیاری گیاهان و گل هایی که به صورت دسته ای پرورش می یابند بسیار مناسب است ، زیرا نیاز به نازل های جداگانه را کاهش می دهد.

۲_فیلتر

لوله های ۱.۴ اینچی آبیاری قطره ای می تواند به مرور زمان دچار رسوب و گرفتگی شود. به همین دلیل نیاز به یک فیلتر اسکرین درون خطی است تا سیستم آبیاری را از گرفتگی محافظت کند. این فیلترها، در ابتدای شیر آب نصب می شوند و مانع از ورود آلودگی ها و ذرات مزاحم به سیستم آبیاری می شوند.

همچنین در صورت گرفتگی فیلتر فشار آب کم می شود که باید اقدام به تمیز کردن فیلتر نمود.

تایمر در آبیاری قطره ای خانگی

۳_تایمر خودکار

با اینکه تمام سیستم های آبیاری قطره ای خانگی دارای تایمر خودکار نیستند ؛ اما بیشتر سیستم ها از این امکانات برخوردارند.تایمر نیازی به روشن و خاموش کردن به صورت دستی ندارد و به صورت خودکار در یک زمان معین روشن شده و شروع می توانید و شما تعیین می کنید که میزان آب برای آبیاری چقدر باشد.

۴_سوپاپ کنترل داخلی

سوپاپ کنترل داخلی، در صورت افت فشار با خاموش کردن اتوماتیک سیستم مانع از برگشت آب از سیستم آبیاری به شیر می شود و باعث می شود همیشه یک جریان یکطرفه آب در جریان باشد که برای تضمین سلامت آب خانه بسیار پر اهمیت است.

ادامه مطلب  سیستم آبیاری مناسب برای سبزیجات

۵_سوپاپ های کنترل خارجی

آلودگی، حشرات کوچک و… می توانند از طریق آب پاش ها به سیستم آبیاری قطره ای خانگی راه پیدا کنند.برای حل این مشکل شیرهای اتوماتیک ارائه می شوند و این امر به کاهش احتمال گرفتگی کمک می کند.
این سوپاپ ها در انتهای سیستم نصب می شوند و وقتی افت فشار در سیستم اتفاق می افتد مانند قطع شدن جریان آب، به طور خودکار باز می شوند.

با این حال، آب پسمانده از طریق این سوپاپ ها به خارج از سیستم انتقال داده شده و رسوبات جمع شده پاکسازی می شوند. ولی حشرات ریز و گل و لای نمی تواند به درون سیستم راه پیدا کند.

۶_لوله ها و شلنگ ها

لوله های آبیاری قطره ای خانگی در رنگ های متنوع و در قطر ها و اندازه های مختلف بسته به نیاز مشتری تهیه می شوند. این لوله ها از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند و نصب بسیار راحتی دارند و به وسیله ی بست هایی به هم متصل می شوند. و در صورت خراب شدن با بریدن قسمتی از لوله می توان خرابی را از بین برد.

استفاده از آبیاری قطره ای در خانه

◾️مزایای آبیاری قطره ای خانگی

۱_نصب آسان : نصب سیستم های قطره ای خانگی به راحتی و در کوتاه ترین زمان توسط افراد غیر متخصص امکان پذیر است.

۲_خودکار بودن آبیاری : بزرگترین مزیت آبیاری قطره ای خانگی مجهز بودن آن به تایمر می باشد. که به صورت خودکار در زمان مشخص روشن و بعد از اتمام آبیاری خاموش می شود. و نیازی به حضور فرد در خانه و باغچه نیست.

۳_اطلاع از میزان مصرف آب : به وسیله ی آبپاش ها مناسب می توان فهمید هر گیاه در هر ساعت چقدر آب دریافت می کند.

۴_نگهداری و تعمیر سیستم های آبیاری قطره ای بسیار آسان است.

◾️سخن آخر :

آبیاری قطره ای خانگی یک روشی مناسب برای مدیریت زمان، انرژی و منابع ارزشمند آبی است. در صورتی که زمان کافی برای آبیاری منظم گل ها، گیاهان و درختان خود را ندارید و یا در شرایطی هستید که امکان رسیدگی به فضای سبز حیاط خود را ندارید می توانید این سیستم آبیاری را که به صورت یک بسته ی کامل ارائه می شود تهیه نمایید.

شرکت طراح گستر آب ارا تولید کننده ی انواع سیستم های آبیاری نوین آماده ارائه خدمات برای شما هموطنان عزیز می باشد.

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید