اولین کنگره بین ­المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران

اولین کنگره بین¬المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران

تنها 2.8% از کل آب موجود در زمین از آب های شیرین بوده و مابقی 97.2% آن آب شور و تقریبا غیرقابل استفاده است.

از میان این 2.8% نیز بیشتر از 77% به صورت یخچالهای طبیعی هستند و تنها کمتراز 23% از منابع آب شیرین جهان بصورت آبهای زیرزمینی، دریاچه های آب شیرین و رودخانه ها، برای انسانها قابل استفاده اند.

قضیه زمانی بغرنج تر می شود که بدانیم این 006% از کل آب کره زمین که برای انسانها قابل استحصال و استفاده است نیز بصورت کاملا نامتوازن و غیریکنواخت در سطح زمین و میان ساکنین این کره خاکی پخش شده و کشور ما سهم بسیار اندکی از این منابع را در اختیار دارد.

این آمار تکان دهنده به اضافه این موضوع که کشور ما جز اقلیم های گرم و خشک محسوب شده و متوسط بارندگی در آن حدود یک سوم میانگین جهانی است اهمیت حفظ و مدیریت منابع موجود آب در کشور را به روشنی نمایان میسازد و این مهم، نیازمند تعامل، همفکری و تبادل نظر تمام متخصصین علوم مرتبط در کشور و استفاده درست از تجربیات و دستاوردهای متخصصین بین المللی است.

در همین راستا اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران با موضوع (( مدیریت پایدار، نوآورانه و سازگار با تغییر اقلیم آب در کشاورزی)) با محوریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه، به میزبانی دانشگاه ارومیه و در پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه واقع در پردیس شهر برگزار خواهد شد.

در این کنگره ، در مجموع 280 مقاله داخلی و خارجی در چهار محور اصلی

  1. مدیریت، بهره ­برداری و نگه­داری از شبکه­ های آبیاری و زهکشی
  2. کشاورزی پایدار- سازگاری کشاورزی با تغییرات اقلیمی
  3. رقابت در تقاضای آب
  4. آبیاری و زهکشی
ادامه مطلب  پانزدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی و دامداری ازمیر - ترکیه

در چشم انداز به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که از میان آنها 210 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته­ است. در این کنگره علاوه بر پژوهشگران و اساتید کشورمان، محققانی از کشورهای ترکیه، استرالیا،  پاکستان، هلند و آمریکا نیز حضور خواهند داشت.

سخنرانی ها : 

طبق اعلام دکتر مجید منتصری دبیر علمی اولین کنگره بین­ المللی و چهارمین کنگری ملی آبیاری و زهکشی ایران، علاوه بر ارائه مقالات داخلی و خارجی به صورت پوستر و شفاهی و بحث و تبادل نظر در مورد یافته های پژوهشگران، سخنرانی چند تن از معاونین وزارت جهاد کشاورزی و رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز از جمله برنامه ­های این کنگره می­باشد.

نشست های تخصصی : 

برگزاری چند نشست تخصصی با محوریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه از دیگر برنامه ­های این کنگره می­باشد که از میان این نشست­ها میتوان به نشست تدوین برنامه اقدام مشترک، برای خود اتکایی محصولات کشاورزی و پایداری منابع آب با کمک شورای عالی آب به مدیریت دکتر مهدی ضرغامی مشاور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نشست بررسی دستاوردها و چالش­های طرح کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به مدیریت ستاد احیای دریاچه ارومیه، نشست چالش­ها و راهبردهای رفع پارادایم توسعه ناپایدار در جنوب دریاچه ارومیه به مدیریت مهندسین مشاور یکم و نشست کارگروه­ها و اقدامات دستگاه­ها و زیر بخش­های تابعه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و نتایج آن به مدیریت معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد.

طراح گستر آب آرا حامی پژوهش دانشگاهی :

شرکت طراح گستر آب­ آرا نیز با توجه به سیاست گسترش ارتباط با جامعه دانشگاهی و رویکرد حمایتی خود از ترویج علم در صنعت آبیاری کشور، در اولین کنگره بین­ المللی آبیاری و زهکشی ایران نقشی فعال خواهد داشت.

ادامه مطلب  مراسم اختتامیه نخستین کنگره بین المللی آبیاری و زهکشی برگذار شد

این شرکت علاوه بر اینکه به عنوان حامی مالی در کنگره حضور داشته و به پوشش رسانه­ای این کنگره خواهد پرداخت، با ارائه دو مقاله­ توسط هسته علمی-پژوهشی شرکت، بخشی از یافته ­های علمی خود را برای بحث و تبادل نظر در این کنگره ارائه خواهد نمود. در مقاله اول دکتر رضا دلیر حسن­ نیا و مهندس فرزین محمدی (مدیر عامل طراح گستر آب آرا) یافته ­های خود را با عنوان (( بررسی آزمایشگاهی و شبیه سازی عددی اثرات بکارگیری آب آبیاری با سطوح شوری مختلف بر ستون¬های خاک غیر اشباع )) و به زبان انگلیسی به سمع و نظر مخاطبان خواهند رساند و مهندس حامد فتحی­ پور  در مقاله دیگری با عنوان (( بررسی اثر تغییر اقلیم بر روی ورودی سد مهاباد با استفاده از ریزمقیاس نمایی آماری LARS-WG و شبکه های عصبی مصنوعی )) نتایج تحقیقات خود در این زمینه را ارائه خواهد نمود.

شرکت طراح گستر آب ­آرا (Tarah Gostar Ab Ara) ضمن آرزوی موفقیت برای تمامی دست­اندرکاران اولین کنگره بین­المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران، آرزومند است این گرد همایی و تبادل نظر متخصصان، محققان، اساتید و مسئولین ذیربط صنعت آبیاری کشورمان منجر به مدیریت پایدار منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه شده و این نگین زیبای آذربایجان را از خطر خشک شدن نجات دهد.

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید