مزایا و معایب لوله پلی اتیلن کشاورزی

امروزه لوله های پلی اتیلن به عنوان جایگزین لوله های بتنی، فلزی و چدنی؛  کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف به ویژه در بخش کشاورزی دارند. این لوله ها با وجود مزایای بسیاری که دارند گاها ضعف هایی نیز در استفاده از آنها وجود دارد که در این مقاله به آنها پرداخته می شود.

اگر شما هم در بخش تولیدات کشاورزی فعالیت می کنید و علاقمند هستید در خصوص مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن کشاورزی اطلاعات بیشتری کسب کنید؛ دعوت می کنیم در ادامه با طراح گستر آب آرا همراه باشید.

مزایای لوله ی پلی اتیلن

مهمترین مزایای لوله های پلی اتیلن کدامند ؟

از مهم ترین مزایای لوله های پلی اتیلن کشاورزی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1- وزن سبک :

لوله های پلی اتیلن وزن کمتری  نسبت به لوله های فولادی دارند. بنابراین جابه جایی و انبارداری آن بسیار راحت است و موجب کاهش هزینه های حمل و نقل می شود.

2- استحکام بالا :

لوله های پلی اتیلن به دلیل استفاده از مواد اولیه ی با کیفیت و ضریب کشش بالا استحکام بالایی در برابر انواع فشارهای داخلی و خارجی دارند.

2- عمر طولانی :

این لوله ها مقاومت بالایی در برابر ضربه ، ساییدگی جزئی و پوسیدگی دارند به همین دلیل به راحتی خراب نمی شود و سالیان سال می توان از آنها استفاده نمود.

3- مقاوم در برابر اشعه UV خورشید :

لوله های پلی اتیلن به دلیل مواد اولیه ی مشکی رنگ و خطوط تولید پیشرفته در برابر نور خورشید مقاومت خوبی دارند.

4-مقاوم در برابر خوردگی :

لوله های پلی اتیلن در برابر اسید، کودهای شیمیایی و شوری آب مقاومت بالایی دارند و دچار خوردگی نمی شوند.

ادامه مطلب  اتصالات الکتروفیوژن چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

5- هزینه ی تعمیر و نگهداری کم :

این لوله باتوجه به عمر بالایی که دارند؛ نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند و در صورت لزوم نیز هزینه ی تعمیر آنها نسبت به لوله های فولادی بسیار ناچیز است.

6- بدون نشتی :

در لوله های پلی اتیلن به دلیل استفاده از اتصالات الکتروفیوژن یا جوش لب به لب یا اتصال با فلنج  بسیار مستحکم و بدون نشتی هستند.

7- انعطاف پذیری بالا :

مقدار شعاع مجاز خمش لوله پلی اتیلن بطور میانگین 20 برابر قطر خارجی آن است. به همین دلیل از قدرت انعطاف پذیری بالایی برخوردار است.

8- نصب آسان :

این لوله ها به دلیل انعطاف پذیری خوب ، وزن سبک و عدم استفاده از اتصالات زیاد هم در سطح خاک و هم در عمق های زیاد نصب بسیار ساده و راحتری دارند.

9- مقاومت در برابر کاهش دما :

این لوله ها در فصل زمستان تا دمای  منفی 40 درجه سانتی گراد را می توانند تحمل کنند.

10- مقاوم در برابر افزایش دما :

لوله های پلی اتیلن تحمل دما تا 95 درجه ی سانتی گراد را دارند و به دلیل ساختار محکمی که دارند تا این دما ذوب نمی شوند ، تغییر اندازه نمی دهند و کیفیت خود را حفظ می کنند.

11- قیمت مناسب :

این لوله ها با توجه به کیفیت بالای خود، قیمت بسیار مناسبی دارند و استفاده از آنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

12 – خصوصیات هیدرولیکی بسیار مناسب :

لوله های پلی اتیلن به دلیل سطح داخلی کاملا صاف و صیقلی، برای عبوردادن دبی مشخصی از سیال، افت اصطحکاکی بسیار کمی دارند مخصوصا زمانی که طول خط لوله زیاد است.

ادامه مطلب  آشنایی با لوله های پلی اتیلن

از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن کشاورزی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مقاومت در برابر زلزله، رانش و ارتعاشات
  • مقاوم در برابر آتش سوزی
  • عدم خاصیت جمع شوندگی ( انبساط و انقباض ) در اثر تغییر فصول
  • حمل و نقل راحت به دلیل وزن سبک
  • نیاز به فضای کم برای نگهداری در انبار
  • تنوع در فشارهای باری مختلف
  • تنوع در سایز و ضخامت
  • سازگاری با محیط زیست و قابلیت بازیافت
  • عدم زنگ زدگی و حفظ خاصیت در طول زمان
  • وجود استاندارد ها و علائم نشانه گذاری
  • جوش پذیری

معایب لوله های پلی اتیلن

معایب لوله های پلی اتیلن

آنچه که به عنوان معایب لوله های پلی اتیلن یاد می شود، نقاط ضعف هایی هستند که با ارائه ی راحل هایی می توان آن ها را رفع نمود. در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم.

1- لوله های پلی اتیلن را باید به درستی و برای مصارف مناسب بکار برد تا بهترین بازدهی را داشته و از طول عمر مفیدی برخوردار باشند.

2- طراحی و نصب آنها باید توسط متخصص این امر انجام شود تا بر اساس استاندارد های تعیین شده عمل گردد.

3-در صورتی که  حمل و نقل لوله های پلی اتیلن به صورت استاندارد انجام نشود ممکن است در سطح بدنه ی لوله ها خراش های عمیق ایجاد شود و از آنجایی که تحمل فشار در لوله‌های پلی اتیلن تک جداره بر اساس میزان ضخامت لوله است، خراشیدگی در حد چند میلیمتر باعث کاهش تحمل فشار و پارگی در سطح لوله می شود. به همین دلیل برای جابه جایی باید از ماشین‌های باربری و یا دستگاه حمل استفاده کرد تا از آسیب دیدگی لوله‌ها جلوگیری شود.

ادامه مطلب  لوله کاروگیت چیست و چه کاربردی دارد ؟

4-لوله های پلی اتیلن های نچرال و سفید رنگ نیاز به حفاظت در برابر اشعه ماوراء بنفش دارند به همین منظور برای مشکی کردن آنها از مستربچ‌های مخصوص لوله استفاده میشود که حاوی مواد آنتی UVهستند. البته امروزه در ساخت لوله های پلی اتیلن از مواد سیاه رنگ استفاده می شود و این مشکل رفع شده است.

5- لوله های پلی اتیلن در مقابل برخی از مواد نفتی مقاوم نیستند و برای انتقال بنزین و گازوئیل و نفت توصیه نمی شوند.

6-  افت فشار از دیگر معایب لوله های پلی اتیلن است که در گذر زمان به وجود آمده و موجب بالا رفتن درجه حرارت لوله‌ها و افت فشار مکشی در آنها می‌شود و تأثیر زیادی در انتقال سیالات دارد .

 سخن آخر

همان طور که اشاره شد لوله های پلی اتیلن یکی از پر مصرف ترین لوله ها در بخش کشاورزی هستند . این لوله ها به دلیل مزایای فراوانی که دارند جایگزین لوله های قدیمی تر شده و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی خواص آنها بهبود می یابد. این لوله ها اگر به درستی و در مصارف مناسب به کار روند، کارایی بسیار بالایی دارند و می توانند سال های طولانی مورد استفاده قرار گیرند.

ما نیز در شرکت طراح گستر آب آرا با نزدیک به سه دهه فعالیت در حوزه ی طراحی و ساخت سیستم های نوین آبیاری و انواع لوله های پلی اتیلن آماده ارائه خدمات به شما هموطنان عزیز هستیم.

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید